Hvorfor skulle jeg lykkes?

Rotløs, tiltaksløs ungdom uten utdannelse er noe som ikke uten videre gir så positive assossiasjoner. Det veit jeg av alle. Jeg har gått i så mange år og gravd ned meg selv, nærmest druknet meg selv i negativitet og fortalt meg selv hvor dårlig jeg er og at jeg ikke har vært bra nok.

Så hvorfor skulle nettopp jeg klare å lykkes innen nettopp det jeg elsker mest? Nei, si det?

Det som kanskje har vært en del av problemet har vært utdannelse. Det tok mange år før jeg fant ut i hvilken retning jeg ville styre livet, og før det så jeg aldri poenget med å ta noe utdanning fordi jeg ikke visste om det ville være det riktige for meg. Jeg nå 30 år og først for 2-3 år siden fant jeg ut hva jeg ville gjøre med livet mitt. Jeg ville jobbe med interiør, bli Norges beste stylist og interiørdesigner. Jeg sier ikke at jeg er det helt ennå. Men jeg tror det er viktig å ha noe å strekke seg etter og kanskje en dag blir jeg nettopp det. Jeg gir en lang faen i janteloven og tør påstå at jeg i hvert fall er et stykke på vei.

Så da jeg omsider fant min ”hylle” – interiør – for noen år siden, hadde jeg valget mellom å studere eller jobbe meg fram. Jeg, da i en alder av 27-28- år, så mørkt på å sette meg ned på skolebenken med andre studenter, mange år yngre enn meg. Jeg bestemte meg for å begynne å jobbe med interiør. Noe jeg virkelig gjorde. Først i Bohus, så Riviera Maison og sist for Raun Oslo. Jeg har brukt årene til å suge til meg så mye lærdom som overhodet mulig. Sånn at jeg den dagen jeg var klar, skulle være så rustet som mulig til å stå på egne ben. Parallelt med dette har jeg jobbet intensivt med å bygge opp mitt navn ByMads gjennom sosiale medier og er i dag en av Skandinavias største mannlige profiler innen interiør på Instagram.

Det er rart å se tilbake på det nå. Da jeg var en ansatt som jobbet nesten døgnet rundt med ulike jobber, i butikker, nattevakt på hotell og i resepsjonen og som instruktør på treningssenter. Jeg hadde aldri turt å drømme om at jeg skulle bli min egen sjef og drive mitt eget firma. Følelsen er utrolig god når jeg kan stå opp om morgenen og styre hverdagen helt selv. Riktignok merker jeg at dagene er travle og at det er mye å henge fingrene i, men jeg får i hvert fall lov til å drive med akkurat det jeg elsker. Interiør, inspirasjon og social marketing. Ingen dager er like og hver dag gir meg så utrolig mye. Jeg lever for å skape resultater og elsker å gi av meg selv.

Det jeg ønsker å si til dere er at man trenger nødvendigvis ikke å gå på skole for å lykkes her i livet. Ha troen på dere selv, følg hjertet og magefølelsen. Jobb mye og målrettet. Sett dere høye og hårreisende mål. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Sist, men ikke minst; lev drømmen.

Så må jeg bare si! Jeg motiverer ingen til og la være å studere, men kanskje er det ikke for alle sammen. Ikke alle er teoretisk anlagt, og man kan komme langt ved å utvikle de praktiske evnene man har.

Hvis dette treffer noen du kjenner kan du gjerne dele det med dem.

//byMads//

Write a comment