Min lille oase

Da var plutselig sommeren her. Kom kanskje som en overraskelse for oss alle, spesielt etter denne elendige våren. Denne uken har jeg hatt fokus på å gjøre uterommet (terrassen) klar for sommeren i en kampanje i samarbeid med Clas Ohlson. Her kan du lese hva uken har bydd på og hvilke produkter jeg har brukt.

Jeg startet sist søndag med å vaske og olje terrassen, noe som virkelig var på sin plass. Resultatet ble kjempe bra! Det gikk utrolig fort og var virkelig verd jobben. Var ikke klar over at Clas Ohlson hadde treolje engang. Så med olje og kost fikk jeg ny terrasse for under 200,-

Mandag vasket jeg vinduene grundig både innvendig og utvendig. Du kjenner deg kanskje igjen i å tenne masse lys? Det var virkelig på sin plass med en grundig vinduspuss.

Jeg har også laget min lille grønnsakshage ved å så frø som blir til agurk, paprika, tomat og sukkererter. Terrassen vår er jo ikke spesielt stor, så det passet perfekt med et mini drivhus. Gleder meg masse til det begynner spire å gro. Så idyllisk å kunne spise egen dyrkede grønnsaker.

I helgen har temperaturen vært opp til 25 grader i skyggen og vanndispensere med tappekran ble en favoritt. Fylt med vann, isbiter, lime eller agurk. Både praktisk og leskende. Terrassen er også fylt opp med lykter, lanterner og lysslynger drevet på solceller. Gjennom en solfylt dag lades disse opp og skaper fantastisk stemning om kveldene etter at solen har gått ned. Vi fikk Weber grill av min far i innflyttingsgave i fjor, så den har vi også fått tatt i bruk denne uken. Jeg begynner nesten å bli en ekspert på grilling og grillredskapene er også fra Clas Ohlson.

IMG_1634 (1)

Så her er resultatet, virkelig en terrasse som kommer til å bli godt brukt. Den har både tak og 3 hele vegger så vi er godt skjermet for vin og nedbør. Den er også 100% skjermet og vestvendt så solen har vi fra tidlig ettermiddag til den går ned om kvelden. Om det blir kjølig har vi 2 varmelamper som holder temperaturen oppe.

IMG_1643

Ønsker dere alle en fin kveld og nyt helgens siste timer.

byMads

 

Oppgrader hjemmet på budsjett

Flere av dere lesere har etterspurt tips og råd til hvordan man kan skape et vakkert hjem uten å måtte melde seg som deltager i luksusfellen. Vi har mange rimelige alternativer på markedet, men jeg har valgt og trekke frem ELLOS. Her får man alt som hører hjemmet til. Lamper, møbler, tekstiler og alt det andre som skal til for å skape et vakkert hjem med personlighet.

Prisnivået på produktene er blant de rimeligste alternativene på markedet, og kvaliteten er også helt fantastisk! Ellos er også utrolig oppdatert på trender innen interiørbildet.

Jeg har satt sammen litt forskjellige bilder som jeg er sikker på at kan inspirere dere alle.

Gå inn på WWW.ELLOS.NO og finn dine favoritter.

Skjermbilde 2015-11-15 kl. 19.16.49Skjermbilde 2015-11-15 kl. 19.26.11Skjermbilde 2015-11-15 kl. 19.32.58

//byMads//

 

LAZY MORNING

Ingen ting er bedre enn en lat og deilig fredag hjemme. Med «lat» mener jeg ikke å ligge med beina høyt, men jeg får så enormt mye ut av dagene med hjemmekontor!

Deilig å være et sted og bare holde fokus på det man skal gjøre. I løpet av denne uken har jeg dekket 2 bryllupsmesser, to produkt photoshoots, 12 møter, produsert stoff til alle sosiale kanaler og solgt inn to veldig spennende prosjekter. Så det er virkelig deilig å tilbringe morgenen hjemme med jobb, inspirasjon og en god frokost.

Søndag går turen videre til Trondheim og nok en bryllupsmesse, så det gjelder å puste mens man kan.

Ønsker dere alle en fin fredag!

IMG_9328IMG_9325IMG_9323

//byMads//

 

Tilbake til start

Først må jeg bare si tusen milioner takk for alle fantastiske tilbakemeldinger på innlegget jeg delte i går. Det har virkelig eksplodert viralt og er delt over 100 ganger. Mail, kommentarerfelt og telefonen har gått i ett i hele dag. Utrolig gøy at innlegget traff så mange av dere.

Så over til noe helt annet.

Sist uke jobbet jeg i Bergen et par dager. Det ble selvfølgelig et gjensyn med min gamle jobb i Riviera Maison, og et hyggelig møte med gamle kollegaer.

Riviera Maison vil alltid ligge mitt hjerte nært. Selv om jeg har vært interessert i interiør så lenge jeg kan huske, så var det her sjefsavgjørelsen om at jeg virkelig ville satse ble til. Riviera var plassen jeg fikk utfolde meg kreativt og lære meg masse om styling og oppbygging av butikk. Ingen interiørbutikker jeg kjenner til kan måle seg med stylingen til Riviera Maison. Her blir hele butikken totalt endret 4 ganger i året, alt etter sin årstid. Butikken males eller tapetseres, og alt av utstilinger endres. Så besøker man butikken før jul kan man knapt kjenne seg igjen noen måneder senere.

Skal jeg beskrive Riviera med noen enkle ord vil jeg si “landlig med en moderne touch”. De er flinke til å bruke temaer rundt kolleksjonene sine. De lar seg inspirere av ulike plasser rundt om i verden, noe også kolleksjonene synlig bærer preg av.

Kjenner du ikke til Riviera Maison kan du sjekke ut siden og nettbutikken HER.

IMG_8913IMG_8914IMG_8915IMG_8918IMG_8920IMG_8922

02451093-BD49-401F-8C51E43681A7F594-8E6538BE-EC17-476B-928104CDAC39AEB0

//byMads//

 

Hvorfor skulle jeg lykkes?

Rotløs, tiltaksløs ungdom uten utdannelse er noe som ikke uten videre gir så positive assossiasjoner. Det veit jeg av alle. Jeg har gått i så mange år og gravd ned meg selv, nærmest druknet meg selv i negativitet og fortalt meg selv hvor dårlig jeg er og at jeg ikke har vært bra nok.

Så hvorfor skulle nettopp jeg klare å lykkes innen nettopp det jeg elsker mest? Nei, si det?

Det som kanskje har vært en del av problemet har vært utdannelse. Det tok mange år før jeg fant ut i hvilken retning jeg ville styre livet, og før det så jeg aldri poenget med å ta noe utdanning fordi jeg ikke visste om det ville være det riktige for meg. Jeg nå 30 år og først for 2-3 år siden fant jeg ut hva jeg ville gjøre med livet mitt. Jeg ville jobbe med interiør, bli Norges beste stylist og interiørdesigner. Jeg sier ikke at jeg er det helt ennå. Men jeg tror det er viktig å ha noe å strekke seg etter og kanskje en dag blir jeg nettopp det. Jeg gir en lang faen i janteloven og tør påstå at jeg i hvert fall er et stykke på vei.

Så da jeg omsider fant min ”hylle” – interiør – for noen år siden, hadde jeg valget mellom å studere eller jobbe meg fram. Jeg, da i en alder av 27-28- år, så mørkt på å sette meg ned på skolebenken med andre studenter, mange år yngre enn meg. Jeg bestemte meg for å begynne å jobbe med interiør. Noe jeg virkelig gjorde. Først i Bohus, så Riviera Maison og sist for Raun Oslo. Jeg har brukt årene til å suge til meg så mye lærdom som overhodet mulig. Sånn at jeg den dagen jeg var klar, skulle være så rustet som mulig til å stå på egne ben. Parallelt med dette har jeg jobbet intensivt med å bygge opp mitt navn ByMads gjennom sosiale medier og er i dag en av Skandinavias største mannlige profiler innen interiør på Instagram.

Det er rart å se tilbake på det nå. Da jeg var en ansatt som jobbet nesten døgnet rundt med ulike jobber, i butikker, nattevakt på hotell og i resepsjonen og som instruktør på treningssenter. Jeg hadde aldri turt å drømme om at jeg skulle bli min egen sjef og drive mitt eget firma. Følelsen er utrolig god når jeg kan stå opp om morgenen og styre hverdagen helt selv. Riktignok merker jeg at dagene er travle og at det er mye å henge fingrene i, men jeg får i hvert fall lov til å drive med akkurat det jeg elsker. Interiør, inspirasjon og social marketing. Ingen dager er like og hver dag gir meg så utrolig mye. Jeg lever for å skape resultater og elsker å gi av meg selv.

Det jeg ønsker å si til dere er at man trenger nødvendigvis ikke å gå på skole for å lykkes her i livet. Ha troen på dere selv, følg hjertet og magefølelsen. Jobb mye og målrettet. Sett dere høye og hårreisende mål. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Sist, men ikke minst; lev drømmen.

Så må jeg bare si! Jeg motiverer ingen til og la være å studere, men kanskje er det ikke for alle sammen. Ikke alle er teoretisk anlagt, og man kan komme langt ved å utvikle de praktiske evnene man har.

Hvis dette treffer noen du kjenner kan du gjerne dele det med dem.

//byMads//

 

Hjemmets viktigste rom

Soverommet er i mine øyne hjemmets viktigste rom. Her skal man finne energi og lade batteriene til en ny dag.  Soverommet skal derfor være delikat og innbydene.

Men hvorfor er det slik at det er nettopp dette rommet vi folk pusser opp til sist og legger minst penger i? Et normalt menneske tilbringer mange timer her i døgnet. Vi er så opptatt av å pusse opp fasade, stue og kjøkken. De rommene vi inviterer gjester inn i. Soverommet er liksom ikke rommet vi tar med oss gjestene til når vi har besøk.

Her hjemme er soverommet en naturlig del av leiligheten og dørene står alltid åpne. Vi gjør som regel bedding av sengen hver eneste morgen og dette har blitt en naturlig rutine. Hvor mye mer fristende er det ikke å hoppe til sengs i en pent oppredd seng? Det skal så lite til, og vi elsker det jo.

Vi alle setter jo pris på å bo på hotell og smake på hotellfølelsen. Så hvorfor ikke skape den samme følelsen hjemme? Du tror kanksje det er mye som skal til? Men det er der de fleste tar feil. Man er langt på vei med sengegavl, hotellputer og et sengeteppe. Velg en varm og lun belysning, gjerne med demping.

Selv velger jeg å legge litt ekstra penger i et godt kvalitetssengetøy. Jeg elsker Gant, Høie, Ralph Lauren og Lexington.

På sengen vår nå har vi sengeteppe fra Lykkelig på Haver , sengetøy fra Gant kjøpt hos Vika Sov og Bad. Den fantastiske sengegavlen er fra Hagefokus og Vita Eos fjærlampen er kjøpt hos Raun Oslo.

Håper dette kan inspirere til å oppgadere hjemmets viktigste rom, nettopp SOVEROMMET.

Følg med på Instagram byMads og på SnapChat MadsNickolay

Ha en fantastisk søndag.

IMG_8874
Detaljer er alltid viktig. Tenn et duftlys for å skape en deilig atmosfære.
IMG_8886
Belysning er viktig, vi har ikke plass til nattbord så har valgt og henge lampene over sengen for å gi godt leselys.
IMG_8878

//byMads//

 

Nyheter i hjemmet

Endelig begynner hjemmet vårt å ta form. Det siste året har vi vel mer eller mindre byttet ut det meste og vært gjennom en større stilendring. Vi legger kanskje litt mer penger enn normalt i interiør og innredning, men så er jeg kanksje litt mer enn gjennomsnittet interessert.

Stilen er strammere og mere gjennomført. Mye av det små er byttet ut med større gjenstander. Vi har vært mer bevisst i valget av tekstiler, farger og materialer. Jeg har mikset velur med lin og vevde Missoni puter. Fargene er mørke og mer maskuline. Vi bruker mye speil – både på veggene og på møblene.

Nytt sofabord, skrivebord og tv-bord er endelig på plass. Jeg har samarbeidet med Classic Living den siste tiden, og har vært med på å designe den lekre tv-benken dere kan se litt lenger ned. Justerbar høyde, nedfelt glassplate, demping i skuffene, lærhåndtak, sort velur i skuffene og ikke mindre 4 uttak for kontakter bak. Føler mye av det jeg har savnet i et tv-møbel på markedet i dag er på plass i dette møbelet. Vil foresten gratulere fantastiske Classic Living med sin nettbutikk, sjekk den ut HER. Der kan dere også handle de lekre møblene samt tv-benken.

Kontoret vårt som er en del av den 8 meter lange gangen, har blitt mitt favorittsted i leiligheten. Her blir jeg inspirert til å jobbe med både magasinet, instagram og jobbene jeg gjør innen Social Marketing. Nå venter jeg bare på en stasjoner iMac som vil være med på å gjøre jobben lettere.

Bildene dere ser over skrivebordet kan dere forresten bestille gjennom meg. Venter på å få levert 40 bilder snart, og har noen igjen for salg. Motivene er Prada, Coco, Diamond og Lips. Prisen er 1250,- per bilde. Send en mail til post@bymadsmagazine.com for forhåndsreservering. De vil være på lager innen kort tid.

Har dere noen spørsmål rettet til vårt hjem eller interiøret mitt kan dere stille en kommentar nederst under innlegget.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk helg. For min del skal kroppen pleies ,og jeg skal få jobbet så mye som mulig. Den siste uken har vært hektisk med lange dager og reising.

Følg meg gjerne på SnapChat MadsNickolay

IMG_8933
Stuen vår er ikke den største, så her har material – og fargevalg vært viktig. Speil er mye brukt i både møbler og på veggen for å skape en ilusjon om at leiligheten er større en den er. Store gjennstander er gjennomgående i hele leiligheten, som den store Village People lampen fra Cadell Design til venste i bildet.
IMG_8951
To store lykter og en gigantisk champagnekjøler som er brukt som blomsterpotte med 4 orcideer er et blikkfang på stuebordet.
IMG_8863
Tv-benken er stuens juvel. Jeg har vært med å designe denne i et samarbeid med Classic Living, jeg elsker det ferdige resultatet.
IMG_8868
Skrivebordet er mitt lille fristed i leiligheten, jeg elsker å jobbe her, enten det er blogging, hjemmekontor eller andre kreative prosjekter. Her blir jeg inspirert.
IMG_8842
Jeg elsker å bruke Cooffetable-books i styling og i interiøret. Jeg har i over 2 år samlet på design, interiør og arkitekturbøker. Jeg kan sitte i flere timer og lese og bla i disse bøkene.

//byMads//

 

Stavanger på 6 timer.

Lørdag tok jeg turen sammen med min gode venninde, Anita, over fjellet til Stavanger. Der besøkte vi Cadell Design, som akkurat har åpnet Showrommet sitt. Det er jo ikke lange turen over fjellet med fly, så vi fikk vel 6 timer i Stavanger.

Så interessert i interiør som vi er, var jo dette som å komme til en godtebutikk. Flere hundre kvadratmeter med lekkert interiør, satt sammen i vakre og inspirerende utstillinger. Vi ble vel begge enige om at koffertene våre ble ALTFOR små. Så da hjelper det på å få levert det vi ikke fikk plass til i kofferten direkte på døren.

Jeg fikk handlet med meg noen lekre lykter og puter, + den store Village people lampen i hvit og svart. Tror den kommer til å bli helt nydelig her hjemme.

Så kommer det etterlevert noen bilder og speil.

Bor du i Stavangerområdet kan jeg dypt anbefalle dere å ta turen, om ikke går det fly. Virkelig verdt det. Neste gang blir vi en hel helg, slik at vi får sett litt mer av hva Stavanger har å by på. Ellers kan dere sjekke ut Cadell Design på både Facebook og Instagram så lenge.

IMG_8800
Jeg fikk heldigvis med meg to av disse lyktene i kofferten + de grå putene i sofaen.
IMG_8803
Village People lampen til høyre kommer til å bli en juvel ved siden av sofaen min her hjemme.
IMG_8812
Sjekk det over 2 meter høye speilet med lys rindt hele. Perfekt i et “walk in closet” Har så lyst på!
IMG_8819
Anita og meg.
IMG_8820
Det ble en sen lunsj på Sola flyplass før vi returnerte Oslo.
IMG_8821
Jeg fikk til og med jobbet litt. Ganske trøtt her, vi stod opp kl 06.

//byMads//

 

Velkommen HOWARD

Tirsdag dro jeg og min gode venn Jon på åpningen av Howard Kjøkkenskriveri sin nye butikk på Skøyen. Gøy å ønske en ny og annerledes kjøkkenvare forretning velkommen.

Her er konseptet at det produktet du kjøper, får du et kurs om bruken av produktet med på kjøpet. Du kan derfor lære deg alt om produktene,  gå på brød- og bakekurs, pizzakurs eller kanskje et vinkurs + mange flere spennende kurs.

Lokalene er stilfult innredet og produktene er virkelig i fokus. Alle hyller og bord er på hjul og butikken kan enkelt bli til kurslokale.

For meg ble kveldens høydepunkt da 4 premier skulle trekkes. Jeg ble den heldige vinneren av en KitchenAid stavmikser, noe vi ikke hadde fra før. Vi har allerede prøvd den ut og lagd hjemmelaget guacamole. Helt fantastisk!

Jeg ser virkelig fram til å ta noen kurs her og ønsker HOWARD hjertelig velkommen.

IMG_8356IMG_8353IMG_8362IMG_8367IMG_8346

Ønsker dere alle en fortsatt fin lørdag.

//byMads//

 

Behind the scenes

Her er litt bilder fra photoshooten vi hadde sist uke med Marcel Leilënhof. Bildene kommer i IN magasinet i slutten av mnd.

Bildene ble tatt på oppdrag for Glasmagasinet. Jeg har fått lov til å velge ut mine favoritter. Nå gleder jeg meg masse til å se det endelige resultatet. Veldig gøy å jobbe med flinke folk. Så i løpet av en hel arbeidsdag ble alle 10 bildene tatt med ulike settninger.

Det ligger jo en hel del jobb bak en sånn photoshoot som dette, vi hadde valgt ut Månefisken som location. Her kommer produktene ekstra godt fram, lokalet ligger i ett nedlagt fabrikklokale.

IMG_8303
IMG_8319
Produkter fra HAY
IMG_8324
Kjøkkenprodukter fra KitchenAid og Le Creuset
IMG_8330
Shoot av frokostbordet med servise fra Royal Copenhagen
IMG_8314
Missoni og Jonathan Adler
Missoni og Jonathan Adler

Ønsker dere alle en fin kveld videre.

//byMads//